پرش لینک ها

شهر اصفهان و اقامتگاه های بومگردی آن

بازدیدها: 13

“شهر اصفهان و اقامتگاه های بومگردی آن” در میان شهرهای ایران اصفهان همچون جواهری است که با وجود نوسانات تاریخی و گذر قرنها هنوز درخشش و شکوه خود را حفظ کرده است.این شهر آنچنان شاداب است که گویی امروز زندگی را شروع کرده و با وجود این آنچنان اصیل است که گویی همیشه وجود داشته است.

شهر اصفهان در دامنه شرقی کوه های زاگرس از جمله شهرهایی است که شاید تاریخ و سابقه آن به قدمت خود کشوربرمی گردد. این شهربر روی آبرفت زاینده رود بنا شده و طول و عرض جغرافیایی آن به ترتیب ۴/۵۱ و ۳۲/۳۸ و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۵۷۵ متر است.

اطلاعات جغرافیایی شهر اصفهان

اصفهان در ۴۳۵ کیلومتری جنوب پایتخت ایران قرار دارد. بنای این شهر بر روی دشتی نسبتا هموار با شیبی در حدود ۲ درصد و به طرف شمال شرقی ایجاد گردیده است.اصفهان به ۱۴ منطقه شهری تقسیم می شود و مرز های آن از غرب به سمت خمینی شهر و نجف آباد، از جنوب کوه صفه و سپاهان شهر، از سمت شمال به شاهین شهر و از شرق نیز به دشت سگزی منتهی می گردد. مناطق کویری از شمال و شرق آن را محاصره کرده اند و در قسمت غربی و جنوبی آن نیز سلسله کوه‌های زاگرس قرار گرفته است.


اقامتگاه های بومگردی شهر اصفهان :

۱- اقامتگاه سنتی قائلی

۲- بومگردی سرای صالح

۳- اقامتگاه سنتی آریو اصفهان

۴- اقامتگاه بیراهه کویر مصر

۵- اقامتگاه بوم گردی اشکانی

۶- شجاع نظام – گلپایگان


زبان محلی اصفهان

مردم اصفهان به زبان پارسی با گویش اصفهانی سخن می‌گویند از ویژگی‌ های لهجه اصفهانی اضافه کردن حرفِ س به آخر واژگان می‌باشد که به جای واژهٔ است استفاده می‌شود. مهاجران به اصفهان دارای گویشهای متفاوت هستند و ارامنه اصفهان نیز به زبان ارمنی سخن می‌گویند.

دین و مذهب مردم

اسلام شیعه به عنوان بخش اصلی کیش مردمان این شهر است و علاوه بر آن، ارامنه، یهودیان، بهاییان و زرتشتیان و سایر اقلیتهای مذهبی نیز در شهر زندگی می‌کنند. جلفا که در جنوب اصفهان قرار گرفته منطقه‌ای است که بیشتر ارمنی‌نشین است و از منطقه‌های خوب شهر نیز به شمار می رود.

غذاهای محلی اصفهان

بریان یا بریونی که بدون شک یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای سنتی اصفهان است.
کله جوش: یکی از غذاهای سنتی اصفهان که به سرعت آماده می شود کله جوش است؛ غذایی که تقریبا در تمام شهرها پخته می شود.
خورش ماست: مردم این شهر بسته به شرایط زیستی خاص خود آن را طبخ می کنند. این غذا که ظاهری شبیه به حلیم و طعمی شیرین دارد از ترکیب گوشت گردن بدون استخوان، ماست چکیده، نمک، شکر، آب، گلاب، زردچوبه، زعفران و خلال پسته و بادام و زرشک درست می شود.
ماش و قمری:یک غذای نانی و حلیمی شکل است که از ترکیب کلم‌قمری و ماش به دست می آید.
آش شله قلمکار: همان آش خوشمزه ای که همه ما یک بار هم که شده طعم آن را چشیده ایم.
گوش‌فیل و دوغ: یکی از مشهورترین خوراکی های اصفهان گو‌ش‌فیل و دوغ است؛ اما خیلی از ما هیچ تصویری از اینکه گوش‌فیل چیست نداریم. این خوراکی با موادی شبیه مواد زولبیا و بامیه درست می شود و دو شکل دارد. شکل اصلی آن مانند یک برگ بزرگ است که به گوش فیل شباهت دارد و به همین دلیل به آن گوش‌فیل می گویند.

صنایع دستی و سوغات اصفهان

گز – خاتم کاری – صحافی – طلاسازی – سفال و سرامیک سازی و پولکی و…

 


موزه‌ های شهر اصفهان

۱- گنجینه هنرهای تزئینی و هنرهای معاصر اصفهان

۲- موزه صنایع ‌دستی و هنرهای سنتی اصفهان

۳- کاخ موزه چهل ستون

۴- موزه کلیسای وانک

۵- موزه تاریخ طبیعی

۶- موزه علوم و فنون آموزش پرورش اصفهان

۷- موزه حمام علی قلی آقا

۸- موزه آب اصفهان

۹- موزه شهدای اصفهان

۱۰- گنجینه سنگ نوشته‌های تخت فولاد

۱۱- باغ موزه پروانه ها

 

شهر اصفهان و اقامتگاه های بومگردی آن

یک دیدگاه بگذارید

نام و نام خانوادگی*

وب‌سایت

دیدگاه