پرش لینک ها

شهر تبریز + اقامتگاه های بومگردی آن

بازدیدها: 10

شهر تبریز + اقامتگاه های بومگردی آن

تبریز سومین شهر بزرگ ایران، جایگاهی ویژه و خاص در تاریخ، پیشینه و اقتصاد کشورمان دارد. اهالی تبریز به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می کنند و لهجه تبریزی دارند . این شهر تاریخی سه هزار و پانصد سال قدمت داردکه در برخی قرون از بزرگ ترین شهرهای جهان شناخته می شده است .

آداب و رسوم شهر تبریز

آداب و رسوم و سنت های موجود در شهر تبریز در بستر فرهنگی ترکی و آذری شکل گرفته است. اما وسعت زیاد و کلان شهر بودن آن موجب شده برخی رسوم در ساختار زندگی شهری تغییر پیدا کند و برخی از این آداب و رسوم با آنچه در روستاها و عشایر جریان دارد، تفاوت داشته باشد.

  1. سنت شاه حسین گویان یا شاخسی واخسی:

    شاخسی واخسی کوتاه شده عبارت “شاه حسین” و معروفترین آداب عزاداری مردم تبریز به شمار می رود. در این مراسم عزاداران نوعی چوب مخصوص به دست می گیرند و آن را از فرق سر تا زمین حرکن می دهند. زمانی که چوب به زمین نزدیک شد همه با صدایی بلند ندای شاخسی (شاه حسین) سر می دهند و زمانی که چوب به سر نزدیک می شود با گفتن واخسی (وای حسین) عزاداری می کنند.

  2. پخت خشیل :

    غذای محلی مردم آذربایجان در شب یلدا که با گندم، شکر و کره پخته می شود. چلو نشانه ای از سفید بختی است.

  3. فرستادن خوانچه :

    در اعیاد مختلف مانند یلدا، عید نوروز، چهارشنبه سوری بزرگترها به خانه عروس یا داماد تازه نامزد کرده طبق کوچکی از میوه، شیرینی یا جهاز عروسی می دهند.

  4. قرار دادن آب چهل یاسین بر سفره هفت سین :
    به آبی که روحانی یا فرد مقدس به وسیله چهل یاسینی که بر آن خوانده می شود متبرک می سازد، آب چهل یاسین گفته می شود. مردم آذربایجان اعتقاد دارند.

اقامتگاه های بومگردی تبریز :

بزودی در همین مکان قرار خواهد گرفت… ( درحال بروزرسانی)


سوغات و صنایع دستی

تبریز از زمان های قدیم برای صنایع دستی و سوغات بی مثال و با کیفیت خود شهرت جهانی داشته است.

  1. ممقان دوزی :
    شکلی از هنر سوزن دوزی است که در شهر ممقان از شهرهای تابعه شهرستان آذرشهر رواج دارد.
  2. چاپ کلاقه ای :
    چاپ کلاقه ای یا باتیک، از انواع روشهای چاپ بر روی پارچه است که در تبریز و اسکو رواج دارد.
  3. ورنی :
    ورنی نوعی از گلیم یک رو است که بدون نقشه قبلی به وسیله زنان و دختران عشایر و روستایی منطقه ارسباران و دشت مغان بافته می شود.

از دیگر صنایع دستی معروف شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی ، روسری ابریشمی، سوزن دوزی، ، رنگرزی ، صابون مراغه در کنار سفالگری و سرامیک ، نگارگری و جلدسازی سنتی هستند.

 


۱۰ مورد از جاذبه های دیدنی و گردشگری تبریز که حتما باید ببینید !


جاذبه های اطراف تبریز

  1. کوه سهند: فاصله از مرکز شهر ۶۷ کیلومتر
  2. پیست اسکی مرند: فاصله از مرکز شهر ۶۰ کیلومتر
  3. روستای کندوان: فاصله از مرکز شهر ۵۵ کیلومتر
  4. روستای زنوزق: فاصله از مرکز شهر ۱۲۶ کیلومتر
  5. روستای اوشتبین: فاصله از مرکز شهر ۱۳۸ کیلومتر
  6. کلیسای ثبت جهانی سن استپانوس: فاصله از مرکز شهر ۲۳۰ کیلومتر
  7. قلعه ضحاک: فاصله از مرکز شهر ۱۴۵ کیلومتر
  8. دریاچه ارومیه: فاصله از مرکز شهر ۹۰ کیلومتر

     

آب و هوای تبریز

شهر تبریز منطقه ای کوهستانی است و آب و هوایی سرد و خشک دارد. حد متوسط بارندگی گزارش شده از این شهر در سال، ۲۸۵ میلی متر است و عموما پاییز و زمستان هایی طولانی، سرد و پربارش دارد که اغلب اوقات به صورت برف است.

وجه تسمیه تبریز

در مورد دلیل نامگذاری تبریز تاکنون حدس و گمانه های بسیاری زده و فرضیه های مختلفی مطرح شده است. برخی از مهمترین نام هایی که گفته می‌شود واژه تبریز از آن مشتق شده، اسامی ” تّورِز “،” تَورِژ ” ،” تِبریز ” و “توری” است.

ولادمیر مینورسکی ، ایران‌ شناس در تحقیقات خود بیان می کند که یاقوت حموی صاحب کتاب معجم البلدان در زمانی که او از تبریز دیدن کرده است، مردم از واژه تِبریز برای نامیدن شهر خود استفاده می کردند. به اعتقاد وی، تلفظ تبریز با اعراب ” -ِ ” به گویش ایرانی آذری در قدیم تعلق داشته است

گویشی که وابسته به گویش های ایرانی دریای خزر بوده و نشانی از آن زبان دارد. یا اینکه تلفظ تِبریز، معرب شده نام اصلی این شهر در باب فِعلیل (در زبان عربی) است. از طرف دیگر مدل نگارش نام شهر تبریز در زمان ارمنی نشان می دهد که این واژه به کلمه تَوریژ (به زبان پهلوی) نزدیک و از آن مشتق شده است.

و بسیاری از تعابیر دیگر که در این مقال نمیگنجد…

غذاهای سنتی تبریز 

تبریز شهر غذاهای خوشمزه است، غذاهایی که آنقدر متنوع اند که همه سلیقه های غذایی را راضی می کنند . نام غذای تبریزی که به میان می آید اولین چیزی که در ذهن همه ایرانی ها تداعی می شود کوفته تبریزی است.

علاوه بر کوفته تبریزی، انواع آش مانند آش ماست، گوجه، دندانی، کلم قمری و …، دلمه های برگ مو و کلم پیچ، آبگوشت دیزی سنگی، کوکوی لوبیاسبز، خورشت هویج و خوشمزه تر از همه کباب بناب گوشه ای از تنوع غذایی تبریز و آذربایجان را نشان می دهد.

شهر تبریز + اقامتگاه های بومگردی آن

یک دیدگاه بگذارید

نام و نام خانوادگی*

وب‌سایت

دیدگاه